Trek vrijwillige terugroepactie

Wat is het probleem precies?

Een beperkt aantal Trek- en Diamant-fietsen van het modeljaar 2016 zijn uitgerust met een Continental aandrijfriem die plotseling kan breken tijdens het fietsen (als gevolg van materiaalmoeheid en/of een riem die te hard aangespannen was of teveel frictieweerstand ondervond). Als dit gebeurt, kan de rijder de controle over de fiets verliezen en ernstig gewond raken.

Alleen de Trek Dublin Three, Trek Dublin Three Stagger, Trek Dublin Five, Trek Dublin Five Stagger, Diamant 247H en Diamant 247G fietsen van het modeljaar 2016 vallen onder deze terugroepactie.

Hoe word dit opgelost? en kom ik in aanmerking?

Trek biedt een gratis vervanging aan van de aandrijfriem voor de betreffende fietsen, inclusief gratis montage. Consumenten kunnen de vervangende riem verkrijgen via hun plaatselijke Trek-dealer.
Bij Goossens Tweewielers Hebben wij zelf al contact opgenomen met klanten die een van deze modellen in het verleden bij ons hebben aangeschaft. Voor deze klanten is het oplos traject in werking gezet.

Mocht u een van deze modellen fietsen (2016) ook hebben aangeschaft, of weet u niet zeker of je in aanmerking komt? Dan kunt u gewoon contact met ons opnemen of langskomen met de fiets. Wij kunnen vervolgens dit traject ook voor u in werking stellen.

Vervangende aandrijfriem + 50 euro tegoedbon

Het originele Continental riemaandrijfsysteem zal worden vervangen door een Gates riemaandrijfsysteem.  Trek biedt elke getroffen klant die zijn fiets heeft geregistreerd ook nog een tegoedbon van € 50 aan die voor 31 december 2019 kan worden besteed aan Trek- of Bontrager-producten. De tegoedbon kan niet worden ingewisseld voor contant geld. Dat betekent ook dat als een klant voor € 40 aan goederen besteed, hij of zij geen € 10 retour krijgt.