Terugblik: Wielercafé Tournesol 2019

Op 22 september vertrekken 30 patiënten van GGNet naar Frankrijk. Allen met als doel om de top van ‘De Kale Berg’ te bereiken. Ter voorbereiding op deze sportieve en mentale uitdaging zijn er diverse activiteiten voor deelnemers én iedereen die betrokken is bij Tournesol 2019.

Zo vond in aanloop naar Tournesol ook het Wielercafé plaats op zondagmiddag 16 juni. Een event voor de deelnemers, begeleiders, sponsoren, supporters en wielrenliefhebbers. Er werd op diverse manieren stilgestaan bij het project Tournesol 2019 en de Mont Ventoux. Dit deden we samen met inspirerende gastsprekers onder leiding van Hans van Bon. We verwelkomden op deze middag in Borculo onder andere voormalig profwielrenner Jelle Nijdam, burgemeester van Berkelland Joost van Oostrum en schrijver Bas Steman. Daarnaast werden er door Goossens als gastheer, workshops aangeboden over voeding, bikefitting, kleding en klein technisch onderhoud.

Bestuurder en psychiater van Wij Zijn GGNet, Jochanan Huijser, opende het Wielercafé bij Goossens Tweewielers. Er volgde een mooie middag met de gastsprekers en vier workshops.

Workshop kleding

Goede kleding verhoogt het fietsplezier en helpt mee aan een goede prestatie 🚴‍♀️🚴‍♂️

De deelnemers kregen uitleg over het belang van verschillende lagen kleding, verschil in materialen en keuze van de juiste fietsbroek en zelfs sokken.
Vind onze kleding hier

Workshop bikefitting

🚴‍♀️ Ze leerde van de experts van Goossens Tweewielers meer over de geometrie van een fiets en welke afstellingen belangrijk zijn om goed op de fiets te zitten om goed te kunnen presteren en klachten aan bijvoorbeeld rug, knieën, rug en schouders te voorkomen 🚴‍♂️ Lees hier meer over onze fietsmetingen.

Workshop voeding

Workshop voeding tijdens het Wielercafé: wat eet je voor, tijdens en na een training of beklimming? 🥦🍞Welke dranken bestaan er om je te helpen het beste uit jezelf te halen? 🥛 Wanneer juist wel of geen koolhydraten? 🍝 Je leerde het allemaal tijdens deze workshop … vind hier een greep uit ons assortiment voeding

Workshop technisch onderhoud

Je kon een kijkje nemen in de werkplaats van Goossens Tweewielers en je samen verdiepen in ‘eerste hulp’ voor je fiets:

🚴‍♂️Hoe vervang je een band?
Wat moet je bij je hebben onderweg?
🚲 Hoe onderhoud je de ketting van je racefiets? 
🤔 Wat is belangrijk bij het afstelen van je versnellingen?

De snelste burgemeester van Nederland 🇳🇱, Joost van Oostrum, aan tafel bij Jelle Nijdam en Bas Steman tijdens het Wielercafé. Zelf beklom hij ook de Mont Ventoux en deelde over het fantastische moment boven aan de top van de kale berg 🚵🏼‍♂️

Bas Steman was tijdens het Wielercafé de man die op een mooie wijze de gasten aan het woord liet en zorgde voor interessant gesprekken. Resultaat: een traan, een lach en veel inspiratie! 👏🙏