Terugblik: Strade Bianche Achterhoek

Zondag 29 september vond de ‘Strade Bianche Achterhoek – Gijs Verdick memorial’ plaats. De Lochemse Wieler Club de Paaschberg organiseerde het evenement voor de derde keer. De start en aankomst vonden plaats in het Openluchttheater te Lochem.

En ook enkele van onze medewerkers hebben genoten van deze graveltocht, lees hieronder hun ervaringen en zie enkele foto’s van deze succesvolle dag.

Michiel

“Ik moet bekennen dat ik een bloedhekel heb aan slecht weer en modder. Extra vroeg opstaan is evenmin mijn favoriete bezigheid. Maar toen ik eenmaal op de fiets zat heb ik me prima vermaakt. De organisatie was perfect, de route uitdagend, afwisselend en erg goed uitgepijld. Mijn collega's reden me het snot voor de ogen maar mede dankzij de fenomenale Checkpoint SL7 gravelbike die ik van Trek mocht lenen heb ik nergens hoeven lossen. En de hamburger na afloop was goddelijk.”

Ian

“De dag begon al vroeg, regenachtig en drekkig in combinatie met een vieze wind. Kortom: Perfect weer voor een zware graveltocht. De eerste kilometers waren een inhaaltocht waarin we goed warm konden draaien, eenmaal aangesloten begon het echte werk. Met de handen op het stuur waren de kilometers tot aan de pauze goed te doen. Na het stilstaan bij de pauze plaats begonnen we aan het tweede helft van de tocht met koude spieren. De laatste kilometers waren aftellen voor mij. Bij de finish kunnen genieten van een heerlijke hamburger en langzaam kunnen opwarmen. Een geslaagde tocht voor mij.”

Niels

“Zondag 29 september was het dan zover, mijn eerste graveltocht. Ik mocht rijden op de Trek Checkpoint ALR 5 de aluminium fiets van Trek met een Shimano 105 afmontage. Aangezien het afgelopen zondag niet echt super weer was was ik echt super blij met deze afmontage. Schakelen deed de fiets perfect op de momenten waar ik het nodig had en de schijfremmen deden prima hun werk.

Het rijden op een gravelbike is een enorm positieve ervaring. Zowel op de weg als op de zandpaden reed de fiets super rustig en stabiel. De 40mm banden reden wonderbaarlijk rustig zowel op de weg en als in het veld konden ze prima hun spoor vast houden. Met andere woorden was het een zeer leuke en mooie ervaring. Op naar volgend jaar.”

Marco

“Het weer voorspelde niet veel goeds. Maar om half 9 stonden we klaar om te starten in het openluchttheater in Lochem. Onderweg hebben we lichte regen gehad, de ondergrond was op sommige passages zeer modderig maar dat kon de pret zeker niet drukken. Na goed 2 uur fietsen reden we het openluchttheater weer binnen. De ene wat meer vermoeid dan de ander maar deze tocht het was zeker de moeite waard.”

Jochem

“Ik vond dat er een hele gezellige sfeer hing. De tocht was goed uitgezet, de bordjes en lintjes duidelijk waren opgehangen. Helaas heb ik de tocht niet helemaal af kunnen maken maar over algemeen een super evenement en zeker voor herhaling vatbaar voor mij. Volgend jaar rijd ik hem uit!”