Strade Bianche Achterhoek 2019

De Witte Cross van de achterhoek

De Strade Bianche Achterhoek -Gijs Verdick memorial- is een achterhoeks wielerevenement: een sportieve graveltoertocht voor de Die-Hard Gravelrider en de sportieve local. De Lochemse Wieler Club de Paaschberg organiseert het evenement voor de derde keer.

De club beleeft ontzettend veel plezier aan sportief fietsen op alle niveaus. Op 29 september nodigen we iedereen uit om te komen genieten van de schitterende gravelpaden in de Achterhoek. 

We herdenken ook Gijs Verdick op deze dag. We weten zeker dat hij van het evenement genoten zou hebben: De sportieve uitdaging van het parcours en daarna de ongedwongen sfeer in het Lochems openluchttheater.

OEREND ONVERHARD in Lochem

De Lochemse wielerclub de Paaschberg, bedenkers van de sympathieke gravelride Strade Bianche Achterhoek kozen voor dit jaar het thema OEREND ONVERHARD !
Op Zondagochtend 29 september ben je welkom in Lochem voor de start van de gravelrides over 65, 110 of 150 km, een groot deel onverhard uiteraard, met zelfs een mooie sectie over het ‘Hengelse zand’ uit het bekende Achterhoekse volkslied.
Kom je van ver? Dan bieden de Lochemers je de mogelijkheid tot overnachten op de Strade Bianche Achterhoek Camping, op 300 gravelmeters van de start in het Openluchttheater.

Deelname alleen met voorinschrijving, betalen kan met Paypal. Bekijk het maar eens allemaal op hun website: www.stradebiancheachterhoek.com

Strade Bianche Bambini (30km)

De organiserende wielerclub denkt ook nog eens aan de kleintjes, getuige hun Strade Bianche Bambini, een gravelride van 30 km, leuk om met je kind(eren) te rijden, muziek onderweg en een verrassing bij aankomst toe. Misschien wel de eerste kindergravelride van Europa? Met zekerheid is het de eerste in de Achterhoek.

Impressie van de Strade Bianche Achterhoek 2018

Strade Bianche Achterhoek steunt goede doelen

De opbrengst van de tocht en het evenement ging ook in 2018 dit jaar weer naar enkele goede doelen:
-Stichting Kanjers voor Kanjers
-Stichting Openluchttheater Lochem
-Ondersteuning voor het jeugdfietsen bij wielervereniging de Paaschberg