Nieuw: De Pirelli Scorpion™ Mountainbike banden

ONVOORWAARDELIJKE PRESTATIES MET PIRELLI SCORPION VOOR MTB

Exclusief verkrijgbaar!

De Pirelli Scorpion ™ MTB-reeks is ontstaan ​​uit de ervaring en knowhow van Pirelli in de wereld van offroad-wedstrijden. Rally en motorcross zijn integraal en onderdeel van hun DNA en waren het startpunt voor het onderzoek en de ontwikkeling die resulteerden in de Scorpion ™ MTB. De vorm van de knoppen is gebaseerd op het Scorpion ™ MX-assortiment, dat werd gebruikt op elk motorcross- en supercross-racecircuit ter wereld en meer dan 65 wereldtitels heeft gewonnen.

De rubber samenstelling die wordt gebruikt voor de Scorpion ™ MTB-reeks is het resultaat van intensief onderzoek en ontwikkeling die erin geslaagd is absolute prestaties te bereiken in zowel droge als natte omstandigheden. Het gebruik van de exclusieve SmartGRIP-compound gaf de Pirelli-specialisten de mogelijkheid om het ontwerp te optimaliseren op basis van de consistentie van het terrein. Ongeacht de weersomstandigheden, waardoor de prestaties van de verschillende knopvormen voor het Scorpion ™ MTB-assortiment werden gemaximaliseerd, voor werkelijk compromisloze prestaties. Door het loopvlak te kiezen dat het beste past bij het terrein waarop de mountainbike zal worden gebruikt, kan men genieten van absolute prestaties, zowel in natte als in droge omstandigheden. Met het Pirelli Scorpion ™ MTB-gamma is het vervangen van banden op basis van weersomstandigheden niet langer nodig, maar hoeft alleen aandacht te worden besteed aan de typische consistentie van het terrein.

Pirelli Scorpion MTB H

Ongeëvenaarde prestaties op harde ondergronden

De Pirelli Scorpion MTB H buitenband levert ongeëvenaarde prestaties op harde ondergronden. Het lichte profiel in combinatie met kleine profielafstand zorgt voor extreem snelle en betrouwbare stuurprestaties. Door het snelle loopvlak geniet je van een zeer lage rolweerstand, zowel op droge als natte ondergrond.

De Scorpion ™ MTB Hard Terrain is speciaal ontworpen voor compact, hard terrein. Wanneer u in deze omstandigheden rijdt, is het belangrijk om een ​​uitstekend gevoel te hebben bij het nemen van bochten en een uitstekend contactoppervlak zonder dat dit ten koste gaat van de souplesse. Het resultaat is een verpakt ontwerp met een laag loopvlak, waarvan het patroon een uitstekend contact garandeert door zich aan te passen aan het terrein in plaats van er doorheen te dringen, hetzij droog of nat, perfect om op hoge snelheden te rijden met een groot gevoel van veiligheid.

Het soepele karkas is ontworpen voor een optimale grip en stabiliteit bij een lage bandendruk. Het loopvlak is voorzien van een anti-lek compound. De zijwanden van de Scorpion H zijn versterkt met 120 TPI voor een betere bescherming tegen snakebites.
Deze laag beschermt de band tegen insnijdingen van scherpe voorwerpen. Hierdoor geniet je van een optimale balans tussen snelheid en lekbestendigheid.

Ga jij voor de allerbeste prestaties? Maak dan je Scorpion MTB H mountainbike banden tubeless en geniet van nóg snellere prestaties. De Pirelli Scorpion MTB H is Tubeless Ready, dus vrij eenvoudig tubeless te maken. Met de Scorpion MTB H ben jij de snelste op de harde ondergrond.

Vind de hard terrain hier

Pirelli Scorpion MTB S

Koning van de zachte ondergronden

De Pirelli Scorpion MTB S is de koning van de zachte ondergronden. De ‘S’ staat dan ook voor Soft Terrain. Het loopvlak van de Scorpion MTB S is voorzien van brede noppen met een grote profielafstand. Hierdoor bijt de band zich makkelijk vast in zachte ondergronden, zoals modder en mul zand. De brede schoudernoppen geven je ook in bochten een krachtige grip, zodat je ongeremd tekeer kan gaan.

Het Scorpion ™ MTB Soft Terrain is speciaal ontworpen voor zacht en inconsistent terrein. Rijden op dit type terrein vereist een agressief loopvlak dat kan doordringen en tractie biedt en uitstekende grip in bochten, zonder in te boeten aan zachtheid. Deze functies worden geleverd door een agressief ontwerp met diepe knoppen die ver uit elkaar staan ​​en een rubberen samenstelling die een verhoogde grip biedt in droge en natte omstandigheden, zonder misvormingen die de gladheid beïnvloeden.

De Scorpion MTB S-serie is uitgerust met een duurzame compound op het loopvlak. In combinatie met de 120 TPI zijwand-versterkingen ben je optimaal beschermd tegen insnijdingen en snakebites. Het soepele karkas maakt de Scorpion S buitenbanden zeer geschikt voor gebruik bij lagere bandendruk. Zo geniet je van een optimale stabiliteit en grip als de omstandigheden daar om vragen.

Met de Pirelli Scorpion MTB S beschik je over een krachtpatser op het zachtere terrein. Ga je voor de allerhoogste prestaties? Maak dan je Scorpion S tubeless. Deze Tubeless Ready band is met een paar handelingen tubeless te maken, waardoor je nóg minder rolweerstand ervaart.

Vind de Soft terrain hier

Pirelli Scorpion MTB M

De allrounder van de groep

De Pirelli Scorpion MTB M is een allrounder uit de Scorpion-serie. De ‘M’ staat dan ook Mixed Terrain. Het loopvlak van de Scorpion M is uitgerust met een gemiddeld profiel. In combinatie met de gemiddelde profielafstand zorgt dit voor een krachtige grip, zonder veel aan rolweerstand in te leveren. Met de Pirelli Scorpion MTB M kun je op uiteenlopende ondergronden uit de voeten, van hard tot zacht en van droog tot nat.

Het Scorpion ™ MTB Mixed Terrain-gamma biedt de juiste balans tussen agressief en soepel rijden om elk terrein van variabele consistentie te trotseren. Een band die verschillende functies combineert, met een afstand tussen de knoppen en een ontwerp dat perfect is voor gemengde omstandigheden, zoals kreupelhout en onverharde wegen, droog of nat.

De Scorpion MTB M beschikt over een soepel karkas. Hierdoor is de band uitermate geschikt voor gebruik bij lagere bandendruk. De zijwanden van de Scorpion M zijn versterkt met 120 TPI voor een betere bescherming tegen snakebites. Hierdoor geniet je naast de brede inzetbaarheid ook van een hoge lekbestendigheid.

De Pirelli Scorpion MTB M is de betrouwbare schakel in uiteenlopende omstandigheden. Deze mountainbike band is een uitstekende diender op verharde, onverharde, zachte en natte ondergrond. Wil jij het maximale uit de Scorpion M halen? Maak deze Tubeless Ready band dan tubeless voor een nóg lagere rolweerstand.

Vind de mixed terrain hier

Pirelli Scorpion MTB R

Dé specialist op het achterwiel

De Pirelli Scorpion MTB R is de specialist op het achterwiel. Met een medium profiel en gemiddelde profielafstand beschikt de Scorpion MTB R over een uitstekende grip en tractie. De Scorpion R is op een breed terrein inzetbaar, van zachte tot harde ondergronden en in droge en natte omstandigheden.

Het loopvlak van de Scorpion MTB R beschikt in het centrum over een smal profiel met een kleine profielafstand. Deze profielkeuze zorgt voor een lage rolweerstand op de rechte stukken. De schouders zijn voorzien van bredere noppen met een grote profielafstand. Hierdoor behoudt de Pirelli Scorpion R z’n grip op hoge snelheden in de bochten.

De Anti-lek compound op het loopvlak zorgt voor een goede duurzaamheid. De 120 TPI versterkte zijwanden minimaliseren de kans op insnijdingen en snakebites. Door het soepele karkas is de Scorpion MTB R uitstekend inzetbaar bij lagere bandendruk. Zo geniet je van een hoge stabiliteit en krachtige grip. Net als de andere banden uit de Pirelli Scorpion-serie, is ook de MTB R band tubeless te maken. Wil je het maximale uit de Scorpion R halen? Maak je band dan tubeless voor nóg minder rolweerstand.

Vind de Rear specific hier