LOCHEMS RIKSJA PROJECT

Maak kennis met een heel mooi en waardevol project waar wij momenteel aan bijdragen. Een gloednieuwe Riksja fiets waarmee vrijwilligers per keer 2 kwetsbare of minder mobiele mensen mee kunnen nemen voor een fietstocht door de prachtige, Lochemse natuur.

Meer nieuws over een heel nieuw project. Namelijk; het Riskja project.

Met financiële hulp van Bakkerij ten Broeke, diverse fondsen en Goossens Tweewielers heeft het Stadshuus in samenwerking met LWC de Paaschberg de mogelijkheid ondervonden om een (elektrische) Riksja aan te schaffen. Vrijwilligers nemen per keer 2 kwetsbare of minder mobiele mensen mee voor een fietstocht door de prachtige, Lochemse natuur. De vrijwilligers die de riksja gaan besturen zijn o.a. leden van de wielerclub, maar ook andere vrijwilligers zijn natuurlijk van harte welkom. Elke vrijwilliger krijgt een uitgebreide instructie over hoe de riksja te besturen is en het omgaan met de passagiers, zoals het veilig in- en uit de riksja stappen.

De eerste fietstocht van de riksja is een feit. 

In aanwezigheid van de sponsoren, bestuurders van de riksja , bestuur en vrijwilligers van Stadshuus is afgelopen donderdag is de riksja fiets voor het eerst in gebruik genomen.

De heer en mevrouw Holshuysen waren de eerste passagiers voor een rondje om de kerk met burgemeester Sebastiaan van ’t Erve als bestuurder. Met de riksja fiets kunnen we minder mobiele personen toch laten genieten van de prachtige omgeving in de Gemeente Lochem. Vanaf nu kan er dus ook ingeschreven worden voor een fietstocht met riksja. Stuur een email naar riksja@stadshuuslochem.nl om je in te schrijven voor een fietstocht.

De fietstocht is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk altijd op prijs gesteld. Een vrijwillige bijdrage kan worden overgemaakt op de bankrekening van Het Stadshuus NL51 RABO 0304991872 o.v.v. Riksja project. Wilt u dit mooie project financieel steunen, dan kan je jouw bijdrage ook op deze rekening overmaken.