Gratis montage bij aanschaf van een ketting en cassette

Geen idee hoe je een ketting en cassette op je fiets moet monteren of hoe je deze kunt vervangen? Deze maand hoef je je daar geen zorgen om te maken. Wanneer u bij ons een nieuwe ketting en cassette aanschaft word deze voor u GRATIS gemonteerd door een van onze collega’s in Borculo, Lochem of Laren.

Hier onder een korte uitleg over wanneer een ketting of cassette aan vervanging toe is. U kunt uiteraard ook altijd bij een van onze filialen langskomen met de fiets, dan zal een van onze collega’s u van advies voorzien.

Klik hier en maak online een afspraak in de werkplaats
  Of neem contact op

Wanneer moet je een ketting vervangen?

Hoe controleer je wanneer de ketting is versleten of aan vervanging toe is? Een vraag die wij vaak horen. Een simpele methode voor een snelle inschatting is door de ketting op het grote voorblad te leggen. Wanneer je ketting versleten is of aan vervanging toe is dan is zover op te tillen dat de tanden van het voorblad zichtbaar zijn. Een nieuwe ketting zal veel strakker op het kettingblad zitten. Wil je een methode die iets secuurder is, dan kun je hiervoor een kettingchecker gebruiken. Deze tool plaats je met de punten in je ketting. Op het moment dat deze tool goed in de ketting valt betekent dit dat de ketting versleten is en aan vervanging toe is. Wanneer de puntjes niet in de ketting vallen, maar op de ketting blijven liggen dan kan de ketting nog een tijdje mee.
Vind hier al onze kettingen: https://www.goossensborculo.nl/product-category/onderdelen/aandrijving/kettingen/

Wanneer moet je een cassette vervangen?

De cassette van je fiets is aan vervanging toe op het moment dat de tandjes van de tandwielen zijn versleten. Hierdoor lijken het een soort haaientanden te zijn geworden, met een soort uitgesleten ronding erin. Let op! Wanneer je de cassette vervangt dient ook je ketting vervangen te worden, deze zijn namelijk perfect op elkaar ingesleten, waardoor de ketting zal doorslaan op je gloednieuwe cassette. Op deze manier slijt je nieuwe cassette niet door het gebruik van je oude ketting.
Vind hier al onze cassettes:https://www.goossensborculo.nl/product-category/onderdelen/aandrijving/cassettes/

Welke cassette voor je MTB?

De cassette voor een mountainbike is over het algemeen groter dan die voor een racefiets, door dat deze vaak andere versnellingen kent dan de racefiets, dit heeft ook te maken met de andere terreinsoort. Ook zorgen cassettes voor de MTB voor een betere afvoer van vuil, hierdoor is deze meer geschikt voor een modderig en stoffig terrein. Kies daarom altijd voor een speciale MTB cassette die past bij  jouw desbetreffende groepset.

Welke cassette voor je racefiets?

Cassettes voor de racefiets zijn vaak licht van gewicht en lopen zo efficiënt mogelijk, om geen energie te verliezen tijdens het trappen. Kies daarom altijd voor een speciale racefiets cassette die past bij jouw desbetreffende groepset. Lees hierboven over een goede ketting, want deze 2 staan altijd in verband met elkaar. Wanneer je ketting versleten of aan het einde van zijn gebruik zit, dan slijt je cassette ook sneller.

 

 

https://www.goossensborculo.nl/over-ons/shimano-service-center/