1000m² FIETSPLEZIER
BIJNA 1000 FIETSEN OP VOORRAAD
PROFESSIONELE WERKPLAATS
0 items

Fietsen zijn booming: grote vraag naar fietsen

Bij Goossens houden wij, net als jij, heel veel van fietsen. We begrijpen daarom als geen ander dat je het liefst meteen op je nieuwe fiets wegrijdt zodra je, jouw persoonlijke keuze hebt gemaakt. Het is je waarschijnlijk opgevallen dat je momenteel rekening moet houden met een langere levertijd van je fiets. Dit is voor jullie vervelend, maar voor ons ook! Hoe dat komt nu eigenlijk dat het allemaal langer duurt? Wij leggen dat graag, met hulp van Trek, aan jou uit.

Fietsen zijn booming: grote vraag naar fietsen
De belangrijkste reden voor de langere levertijden is de explosieve groei in bestellingen van fietsen. We noemen het ook wel de ‘Bike Boom’. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat veel mensen ontdekten hoe lekker het is om buiten te sporten, en dan vooral het fietsen is in populariteit enorm gestegen! Wereldwijd is het aantal bestelde fietsen enorm gestegen. En ook in 2021 zal dit verder groeien, verwachten wij. We zijn natuurlijk ontzettend blij dat we met nog meer mensen het fietsplezier mogen delen, maar het zorgt ook voor de nodige uitdagingen.

De meeste merken hebben gelukkig snel geanticipeerd op de stijging in het aantal bestellingen. Echter is zo’n grote plotselinge stijging helaas iets wat fabrieken en onze leveranciers niet op korte termijn (en extra veel) kunnen produceren. De productie in zoveel getalen verhogen kost tijd. We adviseren je om regelmatig contact met ons te houden, wij kunnen bij onze leveranciers zien wat de meest accurate en realistische levertijd is. Dit is per merk, model, maat e.d. namelijk enorm verschillend.

Levertijden leveranciers lopen op
Niet alleen bij Trek zijn er veel meer fietsen besteld, maar ook bij andere merken. Dit zorgt voor een grotere druk bij onze leveranciers. Wereldwijd zijn er een paar grote toeleveranciers voor fietscomponenten, waardoor de groei voor een groot deel door een aantal toeleveranciers moet worden opgevangen. De levertijden van bijvoorbeeld schakelgroepen en remmen zijn opgelopen van enkele weken naar 6-14 maanden. Dat zorgt er uiteindelijk ook voor dat de levertijd van fietsen oploopt, want zonder onderdelen geen complete fiets.

Verschuiving van leverdatum
Het kan voorkomen dat we nadat een fiets is besteld de geplande leverdatum naar voren of naar achteren schuiven. De verschuiving van levertijd heeft alles te maken met de (mogelijk langere) levertijd van onderdelen, de krapte in de wereldwijde goederenvervoercapaciteit en veranderingen in de planning van de productie in onze fabrieken en assemblage in Duitsland door bijvoorbeeld COVID impact. Al deze factoren hebben invloed op elkaar en zijn ook van elkaar afhankelijk. Hier hangt een hele complexe planning aan vast. Dat betekent dat jouw fiets soms later wordt geleverd dan oorspronkelijk verwacht. We doen er alles aan om de leverdatum zo realistisch en betrouwbaar mogelijk door te geven aan jou. We excuseren ons bij voorbaat voor eventuele verschuivingen, hopelijk in jullie voordeel!

We hopen dat je geduld wordt beloond en je binnenkort alsnog kunt genieten van een mooie, nieuwe fiets!

Ride Bikes. Have Fun. Feel Good. |
-Trek Bicycle –