De winter door fietsen? Zo doe je dat!

De laagstaande zon die zo prachtig over het lege weiland scheert. Nog wat restjes bevroren dauw in het riet langs de slootjes en op de grasvelden. En na afloop warme chocomel, met een mooie toef slagroom natuurlijk! Fietsen in de winter heeft zo zijn eigen fijne charmes.

Wanneer je in de koudere winter dagen toch lekker door wilt fietsen – en waarom zou je dat niet doen? – is het verstandig om wel voorbereid op pad te gaan. Denk aan de juiste kleding (laagjes!), fijn paar handschoenen, goede schoenen en een muts die het hoofd lekker warm houdt. Vergeet ook niet voldoende voeding mee te nemen als je een langere tocht gaat maken. Wanneer het koud is, verbruikt je lichaam namelijk extra energie om warm te blijven en die energie moet je uiteraard op tijd aanvullen.

Stap op de fiets, laat je niet weerhouden

De omstandigheden waarin we fietsen zijn ’s winters heel anders dan in de zomer: vaker een nat wegdek, de resten van pekel op het wegdek, de schemering die sneller invalt. Maar een beetje fietser laat zich hierdoor echter niet weerhouden, toch? Deze omstandigheden betekenen wel dat je fiets wat meer aandacht nodig heeft dan normaal. Heb je een ietwat natte rit achter de rug? Dan is het nu nog verstandiger om je fiets in elk geval af te spuiten met de tuinslang. Zo geef je vocht en pekel geen kans zich in te vreten in de kwetsbare onderdelen van je tweewieler. Droog je fiets natuurlijk wel goed na met een schone doek, bijvoorbeeld een oude theedoek of een oud T-shirt. Vergeet niet ketting en tandwielen na te kijken en zo nodig opnieuw in te vetten. Laat je bij ons in de winkel informeren over de juiste smeermiddelen voor het koude weer.

Veilig op pad met een goed onderhouden fiets

Voor het grotere onderhoud van je fiets is een bezoek aan de vakman een aanrader. Twee keer per jaar een degelijke onderhoudsbeurt voor je trouwe ros is echt geen overbodige luxe. Sterker nog: een goed onderhouden fiets gaat veel langer mee én is veiliger. Remmen, kabels, spaken, ketting – als elk onderdeel perfect werkt, rijdt je fiets fijner en kun je met een gerust gevoel op pad. Ook in de winter! Als een Shimano Service Center zorgen wij daarvoor, of het nou voorjaar, zomer, herfst of winter is.

Tiptop de deur uit

In ons Service Center werken uitsluitend gekwalificeerde monteurs met hart voor hun vak. Hier ben je dus aan het juiste adres voor het complete onderhoud van je fiets. Onze winkel heeft ook het breedste assortiment aan Shimano-producten. Als er iets moet worden hersteld of vervangen, dan word je fiets onderhouden zoals deze officieel is afgemonteerd. Zo weet je zeker dat je met onderdelen fietst die optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Bezoek ons Shimano Service Center in Borculo

Of je nu een e-bike hebt een fraaie racer of een mountainbike; in onze werkplaats zorgen we ervoor dat élke fiets weer tiptop op pad kan. Wij zorgen voor het onderhoud van je fiets, jij trapt de kilometers weg.