37e Tour de Mariënvelde 2020 gaat door!

‘It giet oan’, zouden ze in Friesland zeggen, maar in Mariënvelde, in het centrum van de Achterhoek zeggen ze ‘ut geet deur’! De 37e Tour de Mariënvelde 2020 lijkt toch doorgang te kunnen vinden. De 107e editie van de Tour de France, die oorspronkelijk van 27 juni t/m 19 juli 2020 zou worden gehouden, gaat nu van start op zaterdag 29 augustus 2020 in Nice en zal op 20 september 2020 in Parijs finishen. 

De organisatie van de Tour de Mariënvelde heeft ook lang moeten wachten, maar de seinen lijken in Frankrijk op groen te staan, dus ging de organisatie ook aan de slag om de 37e editie van hun Tourspel te gaan organiseren. De gele reglementenboekjes en formulieren zijn weer gedrukt en worden verspreid over de Achterhoek en Oost-Nederland. Ook de website en Facebook zullen aangepast worden.

Inschrijven voor de Tour de Mariënvelde

Er zijn bij een hoop bedrijven inschrijfformulieren verkrijgbaar, waaronder Goossens Borculo/Lochem en Groenlo. Ook vind je bij ons de bekende gele reglementenboekjes. Kijk voor alle overige afhaalpunten op https://www.tourdemarienvelde.nl/reglement/

U kunt uw formulier inleveren in het Tourcafé aan de Waalderweg 2 te Mariënvelde tot 24.00 uur op zaterdag 29 augustus 2020.

Een bijzondere Tour de France en Tour de Mariënvelde

Het zal een bijzondere Tour de France en Tour de Mariënvelde worden om de volgende redenen:

  • Voor het eerst niet in de zomervakantie
  • Weinig voorbereidende koersen
  • Zijn de wielrenners op tijd in vorm?
  • Laatste keer bij Café Heutinck in Mariënvelde

Ook de wielrenners hebben lang zonder wedstrijden gezeten en moeten zich nu in korte tijd gaan voorbereiden op drie weken Tour de France. Dat houdt in, dat het niet eenvoudiger wordt om een goede ploeg samen te stellen voor ons Tourspel, dat al sinds 1984 bij Café Heutinck in Mariënvelde wordt georganiseerd. Destijds nog met 27 plaatselijke deelnemers en de uitslagen op een oud zwart schoolbord, de laatste jaren tussen de 3500 en 4000 wielerliefhebbers die hoofdzakelijk via de digitale snelweg hun route naar Mariënvelde kiezen.

Laatste keer Tour de Mariënvelde vanuit café Heutinck

Henny en Rieky Heutinck hebben besloten om per 1 oktober 2020 hun café te sluiten en dan zal er ook na 96 jaar een einde komen aan dit dorpscafé. Henny heeft dit café sinds 1963 gerund en vanaf 1975 samen met Rieky. Na 57 jaar vinden Henny en Rieky het welletjes en gaan ze genieten van een welverdiend pensioen.

Prijsuitreiking

Op zondag 20 september vindt hopelijk de prijsuitreiking nog één keer plaats in Café Heutinck, als dit gezien het oplaaiende karakter van het Coronavirus mogelijk is. Op 21 september viert Henny dan zijn 75e verjaardag en tien dagen later zal de deur van het café definitief op slot worden gedraaid.

Het sluiten van het Tourcafé betekent niet het einde van de Tour de Mariënvelde. Het spel zal doorgaan, vooral via internet, maar ook vanuit het dorpshuis in Mariënvelde, de BMV. Dat dit op een iets andere manier ingevuld zal gaan worden lijkt logisch, maar daar hebben we nog een jaar de tijd voor om daar de juiste invulling voor te vinden.

Een hele goede voorbereiding gewenst op de 37e Tour de Mariënvelde 2020.

Extra prijzen

Om de Tour de Mariënvelde nog interessanter te maken dan die al is hebben we ook een aantal extra prijzen.

Regiowinnaars

Ook zullen er weer bekers te verdienen zijn voor de winnaars uit de regio. De volgende plaatsen komen daarvoor in aanmerking bij de 37e Tour de Mariënvelde: Aalten, Beltrum, Borculo, Bredevoort, Dinxperlo, Doetinchem, Eibergen, Groenlo, Halle, Harreveld, Hengelo (G), Lichtenvoorde, Lievelde, Mariënvelde, Neede, Ruurlo, Varsseveld, Vragender, Winterswijk, Zelhem en Zieuwent.