WOW!

Winter Outlet Weken!

Van 14 december t/m 6 januari vindt bij Goossens Borculo weer de jaarlijkse Winter Outlet weken plaats.

Onderstaand een overzicht van alle evenementen tijdens de Winter Outlet Weken.

winteroutletweken 2018

WOW! OUTLET!

We stoppen met de Giant Outlet,

De laatste fietsen gaan nu met gigantische kortingen de deur uit!

Goossens veiling

WOW! VEILING!

Op zaterdag 15 december houdt Goossens Borculo een veiling.

outlet weken 2018

WOW! DEALS!

Tijdens onze jaarlijkse Winter Outlet Weken hebben we veel producten scherp geprijsd. Hieronder vast een greep uit de producten die we gaan aanbieden.

De actieprijzen maken we bekend zodra onze Winter Outlet Weken beginnen.

Goossens mannenavond

WOW! MANNENAVOND!

Op vrijdag 28 december houdt Goossens Borculo een echte mannenavond. Met onder andere:

Een bierproeverij

Een whiskeyproeverij

Hapjes
En meer….

De avond begint om 18.00 uur en zal duren tot ……….. de late uurtjes.

Madone SLR 6 Disc 58 Matte Gravel/Gloss Quicksilver

WOW! MADONE TESTEVENT!

Altijd al eens het aerodynamische topmodel van Trek willen testen? Dat kan nu!
Test een top fiets op een ster locatie!

outlet weken 2018

WOW! CHALLENGES!

Kun jij sneller banden wisselen dan onze monteurs? Of kun jij precies 500 meter afleggen of onze Tacx? Doe dan mee met onze Winter Outlet Weken Challenges!

VACATURE

Werkplaatsmedewerker / verkoper (m/v)
38 uur

Zie jij een uitdaging in plaats van een probleem? Vervang jij banden met je ogen dicht en ben je op zoek naar een leuke baan? Wij zijn momenteel op zoek naar jou!
Naast het repareren van fietsen is het natuurlijk ook belangrijk dat je de klanten te woord staat en helpt waar nodig.

Functie eisen:

 • Minimaal MBO werk / denkniveau
 • Het uitvoeren van reparaties, van stads- en elektrische fietsen tot mountainbikes en racefietsen
 • Het rij-klaar maken van nieuwe fietsen
 • Kennis of interesse op het gebied van fietsen
 • Je gaat nauwkeurig en precies te werk
 • Je kan zelfstandig werken
 • Fulltime beschikbaar, zaterdag is voor ons een vaste werkdag

 

Wij bieden:

 • Een afwisselende baan waar ruimte is voor eigen initiatief
 • Een passend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een fijne werkplek tussen de mooiste fietsen
 • Een team van vaste, enthousiaste en sportieve (geen pré) collega’s.

 

Solliciteren

Kun jij je vinden in bovenstaand profiel en wil je werken in een innoverend bedrijf? Dan ontvangen wij graag een korte motivatie en CV. Deze kun je sturen naar henk@goossensborculo.nl.

 

Voor vragen kun je contact opnemen via het genoemde e-mailadres.

 

Enkele beelden van de Borculose ballentocht 2018

Vrijdag 23 november kwam voor het 3e jaar op rij de ballentocht door onze winkel. Ze werden toegejuicht door ons personeel en de toeschouwers in onze winkel.

WINTERSCHOONMAAK

Afgelopen dagen hebben we de eerste ijzel en sneeuwval gehad. Af en toe mogen we nog een dag genieten van wat mooi weer, echter zullen we ons de komende maanden klaar moeten maken voor regen, modder, sneeuw en ijzel. Dat weer voorspeld uiteraard niets goeds voor je dierbare fiets. De fiets waar je misschien wel regelmatig veel van vraagt. Al die zooi is natuurlijk niet goed voor je trouwe tweewieler. En dat betekend dat er weer veel gewassen mag gaan worden.

Met name eigenaren van mountainbikes, crossfietsen en racefietsen stellen ons regelmatig de volgende vraag: “hoe kan ik mijn fiets nou het beste schoonmaken en onderhouden tijdens deze bare omstandigheden?” Goossens Tweewielers zet daarom een aantal tips en producten voor je op een rij om goed gepoetst en gesmeerd voor de dag te komen.

Wat heb ik nodig voor een winterschoonmaak?

Het winter klaar maken van je racefiets en mountainbike begint met schoonmaken. Het is verstandig om ervoor te zorgen dat je nooit begint met een vieze fiets. Hoe viezer je fiets, hoe sneller belangrijke onderdelen namelijk slijten. En hiervoor heb je een aantal materialen nodig.

Reinigingsmiddelen

Bionet: het biologisch afbreekbare schoonmaakmiddel dat al jaren word aangeraden bij ons in werkplaats en winkel. Dit middel kan verdund worden met water maar ook onverdund gebruikt worden. Het is perfect om je frame, ketting, tandwielen en andere bewegende onderdelen te reinigen en ontvetten. En maakt je fiets schoon zonder de lak of andere delen aan te tasten.

 

De poetsdoek: Gebruik een stevig materiaal dat niet gelijk kapot gaat wanneer het blijft haken achter bijvoorbeeld een tandwiel.

 Doe maar makkelijk!

Gebruik een kettingreiniger om, juist, je ketting te reinigen. Lekker makkelijk. De ketting wordt door de borsteltjes geleid zonder dat je deze hoeft te demonteren. Alle vuil word vervolgens snel en gemakkelijk uit de kettingschakels geborsteld. Denk bijvoorbeeld aan de kettingreiniger van BBB, de BTL-21 Bright & Fresh.

Ook tussen de tanden poetsen
Gebruik een cassetteborstel om ook al het vuil goed tussen de tandwielen van je cassette te verwijderen.

 

 


Bescherm je fiets nog wat extra

Na het schoonmaken, wassen en drogen kan je nog wat extra aandacht besteden aan je fiets. Als je echt van je materiaal houdt, dan begin je eerst met een wax spray. Wax vormt een dun laagje op je lak en beschermt je frame tegen water en vuil.

Belangrijk hierbij is dat je (bij het eerste gebruik) de ketting heel goed ontvet voordat je gaat smeren, anders blijft de wax niet zitten. Lees hier meer over smeermiddelen.


Aan de slag met de schoonmaak!

Stap 1: grof vuil verwijderen

Verwijder het ergste vuil van de fiets met een zachte borstel, poetsdoek in combinatie met een sopje van water met Bionet, of maak gebruik van een tuinslang. Gebruik nooit een hogedrukreiniger of dergelijke andere. Indien er zout op de weg ligt, reinig je fiets dan direct na het fietsen! Zout vreet in de lak van je fiets en tast je onderdelen aan, wacht dan dus niet te lang met schoonmaken

Stap 2: aandacht voor je onderdelen

Zodra het ergste vuil is verwijderd, kan je extra aandacht besteden aan bewegende onderdelen zoals ketting, cassette, derailleurs, kabels, naven, verende voorvork even goed nalopen om eventueel zand en zout te verwijderen. Gebruik hier de hierboven genoemde reinigingsmiddelen

Stap 3: smeer je fiets goed

Als de hele fiets schoon (en weer droog) is, word het tijd om te smeren. Dit voorkomt roest en houdt de boel soepel. Alleen de ketting dient goed gesmeerd te worden; draai tijdens het smeren je pedaal rond en schakel naar de verschillende tandwielen om het smeermiddel te verspreiden. Derailleurwieltjes worden op die manier ook meegenomen. Ook op andere bewegende delen kan je tot slot nog een kleine druppel smeermiddel aanbrengen, maar vooral niet teveel. Let op: zorg dat er geen vet op de remschijven of remblokken komt, want daardoor zal de werking van de remblokken afnemen! Mocht er toch per ongeluk vet op de remschijf terecht zijn gekomen, verwijder dit dan gelijk met bijvoorbeeld een rem reiniger.

U kunt nu extra shoptegoed winnen voor Black Friday!

Wil jij 50 euro shop tegoed winnen waarmee je nog meer kan profiteren van onze Black Friday actie?
Doe dan nu mee met onze like en en deel actie op ons Facebookpagina.

Like het bericht, deel het vervolgens met uw vrienden en familie en maak kans!
Donderdag zullen wij om 13:00 uur bekend maken wie de winnaar is door middel van een loting tussen alle deelnemers.

De bekendmaking zullen wij zowel hier als op onze facebook pagina zetten, wij nemen ook contact op met de winnaar.

Wij wensen heel veel succes aan alle deelnemers!

Bekendmaking van de winnaar

 

Ontvangst van de prijs

Teamkleding van LWC de Paaschberg

Wat leuk dat u teamkleding wilt bestellen voor LWC de Paaschberg. Goossens borculo is hiervoor het afhaalpunt van de bestellingen. De exacte levertijden van de kleding kunt u zien bij de bestelling. Uw bestelling werkt door middel van bestelrondes. Wanneer de bestelronde sluit zal uw kleding worden verzonden. Normaliter duurt het ca. 8 weken voor de kleding gereed is.

Ik wil teamkleding bestellen!

VLOT EN VEILIG OP DE E-BIKE, ERVAAR HET ZELF!

Vanaf 1 november 2018 staan er in Lochem/Laren, Zutphen/Brummen, Ede, Apeldoorn, Twello & Deventer/Colmschate probeerpools met full-service e-bikes om gratis een hele week uit te proberen. Een mooie kans om te ervaren of deze snelle elektrische fiets een goed alternatief is voor de auto.

Fietsen is beleven

Het doel is om zoveel mogelijk mensen in de regio Stedendriehoek te stimuleren om vaker de fiets te pakken. Er zitten namelijk veel voordelen aan fietsen. Fietsen is gezond, het maakt je slimmer én jaren jonger. Met ludieke promotieacties worden de inwoners van de Stedendriehoek van deze voordelen overtuigd. Ook is in de regio de afgelopen periode een aantal verbeteringen doorgevoerd op fietsroutes, waardoor er vlotter en veiliger gefietst kan worden. Nog een voordeel erbij!

Proberen is beleven

Op de reisafstanden vanaf 7,5 kilometer is de elektrische fiets een goed alternatief voor de auto. Zo kan de auto wat vaker blijven staan en gekozen worden voor duurzaam en gezond vervoer. Om het fietsen te beleven, biedt Cleantech Regio de kans om de e-bike een week lang gratis uit te proberen. En dat werkt heel simpel! Via onderstaand formulier is de e-bike direct te reserveren. Meld u meteen aan, want vol=vol. Hier vindt u ook de precieze spelregels en actievoorwaarden.

Betere aanpak bereikbaarheid

Vlot veilig fietsen is één van de programma’s van Cleantech Regio in het kader van het nationale programma Beter Benutten. Daarin werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid over de weg, water en spoor te verbeteren in drukke regio’s.

Inschrijven probeerpool e-bikes

 • Zou u de volgende 5 vragen willen beantwoorden?

  Wij zijn namelijk erg benieuwd naar uw huidige manier van vervoer naar werk. We stellen het op prijs als u dit invult voordat u uw inschrijving afrond.
 • In het kader van AVG verleent u toestemming om deze gegevens uitsluitend voor dit project te gebruiken.

Blog: Kies je koersbroek

Blog: Kies je koersbroek

​Korte broekentijd: welke fietsbroek voor wie?

Het is voorjaar! Dat betekent dat we massaal de racefiets opgaan. Het liefst natuurlijk in korte fietsbroek, want blote benen horen bij het ultieme fietsgevoel. Vind echter maar eens een geschikte koersbroek tussen alle merken en soorten, om van de uiteenlopende zemen nog maar niet te spreken. Goossens zet een aantal zaken op een rij waarop je moet letten bij de aanschaf van jouw ideale koersbroek. We doen dit aan de hand van vijf vragen die het meest gesteld worden bij ons in de winkel:  

Vraag 1: Wat kost een fietsbroek?

De prijzen lopen uiteen van € 35 tot € 350 euro. Is zo’n dure broek nou echt beter? Ja, over het algemeen wel. Zowel de kwaliteit van het zeem (zie vraag 2) als van de stof lopen erg uiteen en bepalen voor een groot deel het draag- en zitcomfort. Wil je een beetje een redelijke broek, houd dan in elk geval rekening met een bedrag van minimaal € 75 tot € 100.

Vraag 2: Welke verschillende zemen zijn er?

En dan zijn we aangekomen bij het belangrijkste van een fietsbroek: ‘het zeem’. Hoewel we een heel boek kunnen schrijven over verschillende soorten zemen en hun eigenschappen, proberen we het hier kort te houden:
De goedkoopste zemen zijn meestal het dunst en hebben een egaal oppervlak. Betere zemen zijn dikker en hebben ventilatiegaatjes die helpen om je huid droger te houden en daarmee huidirritaties te voorkomen. Vaak hebben deze zemen ook verschillende dikteniveaus op plekken waar de meeste druk ontstaat (zoals bij de zitbotten) te ontzien. Luxe broeken voor heren hebben soms een soort ‘gootje’ voor het geslachtsdeel. Kies in elk geval voor een merk dat gespecialiseerd is in fietskleding en waar bijvoorbeeld de pro’s ook in fietsen zoals Castelli, Sportful en Craft. Zulke merken doen namelijk veel onderzoek naar zitcomfort en hebben er jarenlange ervaring mee. Vaak hebben ze ook goedkopere modellen in het assortiment, die prima zijn voor de gemiddelde fietser. En last but not least: welke broek je ook kiest, draag nooit ondergoed onder de fietsbroek. De randjes gaan irriteren en de zeem verliest een deel van zijn werking. Niet doen dus!

Vraag 3: Is er verschil tussen heren- en damesbroeken?

Ja, net als bij normale kleding zit er verschil tussen heren- en damesfietsbroeken. Dit zit hem niet alleen in de pasvorm, maar ook in het zeem. Een herenzeem is vaak wat langer van vorm en de achterkant wat smaller. Dameszemen zijn aan de voorzijde wat korter en aan de achterkant wat breder, omdat het bekken van dames over het algemeen breder is. En dan nog even over de pasvorm: bij zowel heren als dames moet een broek goed aansluiten (fietskleding is over het algemeen nauwsluitend). Dus de broek moet niet knellen, maar zeker ook niet plooien of slobberen. Maak bij het passen een paar fietsbewegingen met je benen om te zien of de broek dan ook nog prettig zit en of het elastiek onderaan de pijpen niet knelt. Duurdere broeken hebben overigens vaak een breder elastiek onderaan de pijpen, dat comfortabeler zit dan een dunne band.

Vraag 4: Moet ik een broek met of zonder bovenstuk?

Of je liever met of zonder bretels fietst, is een persoonlijke keuze. Over het algemeen fietsen heren vaker met bovenstuk (bibshort) en dames nog wat meer zonder (short). Wel groeit de vraag naar damesbroeken met bretels. Het voordeel van bretels is dat de broek beter blijft zitten en niet afzakt en je hebt geen last van een (knellende) band in je buik. Al zijn er steeds meer broeken met een bredere bovenband die minder snel knelt. Daarnaast koelt je rug minder snel af.
Een reden om voor een broek zonder bovenstuk te kiezen, is omdat het praktischer is als je naar de wc moet of omdat bij sommige fietsers de bretels irriteren bij de schouders. Ook is zo’n fietsbroek tijdens de echt warme dagen wat koeler.

Vraag 5: Wanneer kan je de korte broek aan?

Vanaf welk moment de korte broek aan kan, daar zijn de meningen over verdeeld. En dat is logisch aangezien de een het sneller warm heeft dan de andere en de intensiteit nogal kan verschillen per persoon en per rit. Belangrijk in elk geval is dat je spieren niet te koud worden. Te heet is natuurlijk ook niet goed, want afkoelen – net als opwarmen – kost je lichaam energie. We hebben het even nagevraagd bij een aantal doorgewinterde fietsfanaten en komen zo tot de volgende indeling:

 • >20 graden: een korte broek
 • tussen 15-20 graden: de korte broek kan aan! Ben je een koukleum of ben je nog niet goed opgewarmd, dan kan je een driekwartbroek overwegen of knie- of beenstukken gebruiken. Koukleumen mogen uiteraard nog een lange broek dragen.
 • < 15 graden: lange broek of beenstukken. Voor de kacheltjes onder ons: trek vooral een korte broek aan als je dat prettiger vindt.

 

DAMES: Castelli Velocissima € 100  DAMES: Assos Laalalal Lady Short € 143,90 DAMES:Bontrager Solaris (short) € 44,99

Heb je nog vragen over welke broek bij jou past of bijvoorbeeld over welke maat je nodig hebt, neem dan contact op met een de Goossens-medewerkers. Wij helpen je graag bij het maken van een keuze.
Telefoon: 0545-271392.
Contactformulier.

E-Bike krant 2017

E-Bike krant 2017

Bekijk online onze E-Bike krant 2017. Met informatie over de verschillende soorten motoren en tips voor onderhoud. En uiteraard mooie e-bike aanbiedingen.

Klik rechtsonder op het vierkante icoon om de krant full screen te bekijken.

Event: Goossens Testdag

 

Zaterdag 20 mei Lochem (2 locaties)

Ben jij je aan het orienteren op de aanschaf van een nieuwe fiets? Maak dan de keuze makkelijker door te ervaren welke fiets bij jou past. Tijdens de Goossens Testdag op zaterdag 20 mei kan je vrijblijvend allerlei e-bikes, racefietsen of mountainbikes uitproberen. Uiteraard is het testen gratis. Ons personeel is er om al je vragen te beantwoorden en je op weg te helpen bij jouw fietskeuze.

Bikes voor iedereen

Had je een aantal jaren geleden een beperkte keuze als je een elektrische of sportfiets zocht, inmiddels zijn er allerlei soorten, merken, kwaliteiten en kleuren beschikbaar. En voor verschillende doeleinden. Van korte ritjes op de zomerdag tot fietsvakanties en van dagelijks woon-werkverkeer tot mountainbiketochten op ruige ondergrond. Laat je daarom goed informeren over de verschillende mogelijkheden. Ook voor tips over bijvoorbeeld onderhoud van de accu kunt u bij Goossens terecht. Tijdens de testdag zijn er fietsen van onder andere Bianchi, Trek, Giant en Cortina.

Outdoor Festival

Deze testdag vindt plaats tijdens het Scouting Band Festival Lochem, met allerlei outdoor activiteiten voor jong en oud. Dus ben je uitgefietst, neem dan absoluut een kijkje bij dit veelzijdige outdoor event.

Praktische informatie

Wat: Goossens E-bike Testdag
Wanneer: zaterdag 20mei, 12:00-16:00 uur
Locatie E-bike en race: Parkeerplaats Zwembad De Beemd
Locatie mountainbike: Motorcrossbaan aan het Daniël Willemspad te Lochem
Entree: gratis (aanmelden niet nodig)