Terugroepactie LAZER

modellen: BLADE, MAGMA, ELLE & JADE.

Lazer Sport heeft geconstateerd dat bepaalde fietshelmen van het type BLADE, MAGMA, ELLE en JADE, verkocht vanaf januari 2015, in sommige gevallen niet door de roll-off -test komen zoals vereist door de CE-normen. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat het kinbandje van de helm bij een val loslaat. Dit probleem doet zich voor bij alle maten van de hieronder genoemde CE-helmen.

“Tot nu toe zijn er bij ons geen incidenten bekend en wij beschouwen het veiligheidsrisico als zeer laag. Maar omdat sommige producten niet voldoen aan de CE-normen, heeft LAZER vrijwillig besloten tot een terugroepactie van de betreffende helmen in de landen waar de roll-off -test verplicht is. Of de norm van toepassing is in uw land kunt u terugvinden op de website van LAZER. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met ons.

Het gaat om de volgende modellen van LAZER:

  • BLADE: identificatiecode LZB-08, CE-maten XS, S, M, L, XL
  • ELLE: identificatiecode LZB-08, CE-maten S, M
  • MAGMA: identificatiecode LZB-08, CE-maten XS, S, M, L, XL
  • JADE: identificatiecode LZB-08, CE-maten S, M

De andere helmen van LAZER hebben dit probleem niet. De helmen waar het om gaat zijn verkocht in diverse kleuren. De naam van het model, de identificatiecode en de maat kunt u vinden op een witte sticker aan de binnenkant van uw helm.