Mio update

Regelmatig komt Mio met een software update voor de Mio Cyclo gebruikers, net als altijd is de software gratis te downloaden via MioShare. De MioShare software update 4.4.5 is vanaf 14 juni 2016 beschikbaar. We hebben de belangrijkste aanpassingen van de software update Mio Cyclo voor je vast op een rij gezet:

1. Fietsknooppunten als route optie

De belangrijkste wijziging, waar veel gebruikers op hebben gewacht is het toevoegen van fietsknooppunten als route optie. Als je deze route optie straks aanvinkt zal de Mio je via het fietsknooppunten routenetwerk sturen. De fietsknooppunten staan bekend als de mooiste routes voor de fietser.

Knooppunt routes, ook wel bekend als fietsroutenetwerk, bestaan uit een groot aantal genummerde knooppunten. Tussen die knooppunten zijn  bewegwijzerde verbindingsroutes aangeduid in twee richtingen. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met het fietsknooppunt nummer en een overzicht van het fietsroutenetwerk in de omgeving. Bijna overal in Nederland en België vind je deze routebordjes van fiets knooppunten.

Op het Mio Cyclo toestel kun je de instellingen nu zo aanpassen dat wanneer u navigeert, of gebruik maakt van de Surprise Me functie, het toestel de knooppunten als voorkeursoptie gebruikt om de route te berekenen. Wel is het zo dat er geen knooppuntennummers getoond worden op het scherm.

Ga hiervoor op het toestel naar en selecteer . Wanneer u vervolgens <knooppunten> aantikt, krijg je de optie om deze te vermijden, toe te staan of als voorkeur in te stellen. Wanneer u de optie aanvinkt zal de Mio Cyclo zo veel mogelijk gebruik maken van de knooppunten tijdens het navigeren.

Het is ook mogelijk om van te voren zelf fietsroutes aan te maken aan de hand van deze knooppunten. Op het moment da je inlogt op je persoonlijke MioShare pagina zie je in de balk boven de optie <verkennen>. Klik hierop en je krijgt de optie <maken>. Zodra deze optie geselecteerd is, krijg je een landkaart te zien. Klik rechtsboven op de landkaart op het blokje met kaart en selecteer <fietsroutes>. De knooppunten worden nu geladen en wanneer u inzoomt op België en/of Nederland zult u de knooppunten te zien krijgen. Deze zijn te herkennen als een geel cirkeltje met een cijfer erin.
Je kunt nu zelf een knooppuntenroute aanmaken door de gewenste knooppunten aan te klikken. Wanneer de route naar wens is kunt u deze opslaan door rechts op “Opslaan in Tracks” te klikken. Wanneer u het toestel nu synchroniseert zal de track op uw Mio Cyclo toestel geplaatst worden en kunt u deze dus gebruiken.

2. Veerponten toegevoegd

In de buurt van veerponten stuurde de Mio je nog wel eens via een grote omweg naar je bestemming. Omdat niet alle veerponten bekend waren op de Mio kaarten. Dit is met straks de nieuwe update opgelost, omdat nu ook veerponten zijn toegevoegd.

3. Strava Live Segments

Voor de 300 en 500 serie van de Mio Cyclo worden straks ook Strava Live Segments op het scherm getoond. Leuk als je realtime wilt zienof jij de nieuwe King of the Mountain bent en als je jouw tijden met die van andere wilt vergelijken. Garmin heeft deze functie sinds kort ook op de 1000, 810 en 520 modellen.

Dit zijn voor zover nu bekend de belangrijkste software updates. Reden genoeg om straks de nieuwe update te downloaden naar je toestel.