Goossens Lochem verhuist naar het pand van Lidl

Fietsenwinkel Goossens Lochem verhuist naar het pand aan de Prins Bernhardweg waar momenteel supermarktketen Lidl een filiaal heeft. De verhuizing van Goossens zal plaatsvinden nadat Lidl een nieuw winkelpand heeft gebouwd aan de Julianaweg, naast de plek waar Goossens Lochem nu een winkel heeft.

In De Stentor van 11 juli 2017 werd al melding gemaakt van de op handen zijnde verhuizing van Lidl. Het huidige winkelpand van Goossens Lochem wordt gesloopt ten behoeve van de nieuwbouw. De sloop vindt echter pas plaats nadat de nieuwe winkel van Lidl is gebouwd. Dit geeft Goossens de mogelijkheid om een nieuw filiaal in de het huidige pand van Lidl aan de Prins Bernhardstraat in te richten en dus ruilen Lidl en Goossens van plek. Volgens directeur Henk Beumer een prettige vooruitgang: “Het betreft een ruim en modern gebouw op een mooie locatie. Dichtbij het centrum met al haar voorzieningen en direct aan één van de invalswegen. Bovendien denken we erover om het nieuwe pand met verwante bedrijven te betrekken, zodat we elkaar kunnen versterken.”

Zover is het nog niet. Voorlopig blijft Goossens Lochem nog gewoon op de huidige locatie. Afhankelijk van de snelheid waarmee de nieuwe Lidl wordt gerealiseerd, wordt er een verhuisdatum gecommuniceerd.

Voor de winkel van Goossens in Borculo zal dit geen veranderingen teweeg brengen.

Het persbericht van 11 juli 2017 uit De Stentor vindt u onderaan dit bericht
Goossens-Lochem-Julianaweg
Het huidige pand van Goossens Lochem aan de Julianaweg.
©Google Maps
Goossen-Lochem-Prins-Bernhardweg
Het huidige pand van Lidl aan de Prins Bernhardweg.
©Google Maps

Het persbericht uit De Stentor van 11 juli 2017:

Lidl wil naar gasfabriekterrein in Lochem. Supermarkt Lidl gaat voor nieuwbouw op het gasfabriekterrein in Lochem. De supermarktketen bevestigt dat.

Over vestiging van een supermarkt op het terrein aan de Julianaweg wordt al jaren gesproken. Eerdere pogingen om een van de aanwezige supermarkten in Lochem te verplaatsen ketsten echter af. Nu zit er dus wel schot in de zaak. Vorig jaar bleek al dat het terrein onder voorwaarden was verkocht aan een projectontwikkelaar voor de realisatie van een supermarkt en parkeerplaatsen. Betrokkenen wilden toen de naam echter niet zeggen. Naar nu blijkt is het Lidl, die nu even verderop aan de Prins Bernhardweg zit, die naar het gasfabriekterrein wil.

Fietsenzaak
Op welke termijn de supermarkt er staat is onduidelijk. Dat is afhankelijk van het verloop van procedures, laat Lidl desgevraagd weten. De supermarkt is gepland op de plek waar nu de onverharde parkeerplaats is. In de rest van het gebied is ruimte voor parkeren en groen. Het pand waar nu fietsenzaak Goossens zit wordt gesloopt. Goossens is in onderhandeling over een nieuwe locatie.

Het voormalige gasfabriekterrein is in 2010 en 2011 gesaneerd. Ook is toen bebouwing gesloopt.