Goossens Blog:

Hoe beschermt u uw e-bike tegen zon, regen en vuil?

In Nederland kan het weer alle kanten op. In de winter is het vaak koud en nat. In de zomer schijnt de zon fel en is het warm of het regent, het regent, de fietsen worden nat… of niet natuurlijk! In deze blog leggen wij, van Goossens, uit hoe wij aanraden om de fiets, en dan met name de elektrische fiets, te beschermen tegen warmte, kou, nattigheid en vuil. Hiervoor bieden wij overigens handige items aan.

beschermhoes-e-bike

DE REGENHOES

Wij hebben diverse soorten regenhoezen in ons assortiment. Allemaal beschermen ze uw fiets tegen water. Wanneer u deze hoes gebruikt? Bijvoorbeeld wanneer u de fietsen op een drager achterop de auto of camper vervoerd. Door de snelheid ontstaat er drukwater en al bij een snelheid van 100 km/per uur is de waterdruk van het opspattende water net zo hoog dat je het kan vergelijken met een hogedrukspuit. De elektrische fietsen zijn gebouwd zodat ze tegen water kunnen, maar onder druk kan er toch vocht doordringen bij gevoelige elektrische componenten. Om dit te voorkomen en u uw fiets zo goed mogelijk beschermt, is de regenhoes dus uiterst geschikt.

DE MOTORCOVER

De motorcover is een beschermhoes geschikt voor alle types middenmotors zoals Bosch, Shimano Steps, Panasonic, etc. De cover is gemaakt van waterdicht neopreen en is, net als de volledige regenhoes, ter bescherming van de e-bike maar dan specifiek gericht op de motor. Voornamelijk tijdens transport achterop de auto i.v.m. de hoge waterdruk maar het biedt ook bescherming tegen zout, modder en ander vuil tijdens transport. Daarnaast voorkomt het stoten en dus krassen.

BESCHERMHOES VOOR DE ACCU

Deze beschermhoes is niet zo zeer voor water en vuil. Het is ook aanbevolen voor een stabiele temperatuur. Energie-opslag van accu’s komen het beste tot recht wanneer de accu tijdens gebruik tussen de 20 en 25 graden zijn. Onder de 10 graden belemmerd de buitentemperatuur de prestaties aanzienlijk. In de winter bevelen wij aan om de accu zo veel mogelijk mee naar binnen te nemen en de hoes als ‘jasje’ te gebruiken. De vrieskou kan namelijk de levensduur van de accu verkorten. In de zomer beschermt de hoes juist tegen de brandende zon, dus extreme hitte.

BESCHERM OOK JE DISPLAY

Er zijn meerdere redenen waarom wij aanraden om uw display te beschermen. Ook hier kunt u te maken krijgen met waterdruk. Door veel regen kán er vocht doordringen bij gevoelige elektrische componenten. Daarnaast is het mogelijk dat de duidelijkheid van het display vervaagt door langdurig zonlicht. De oplossing is simpel, een beschermhoes voor uw display.

beschermhoes-accu-e-bike
beschermhoes-display-e-bike
beschermhoes-motor-e-bike