Giant Prime E+ 1

Als beste uit de test van de consumentenbond!

Prime E+1 GTS Gloss Black - Consumentenbond

De Prime E+ 1 van Giant is de best scorende fiets in de test van de Consumentenbond. De e-bike met middenmotor behaalt een 8,4 als eindrapportcijfer en troeft daarmee de 37 andere elektrische fietsen af. Vooral als het gaat om de actieradius (score: 10) en kwaliteit van ondersteuning (score: 9,5) gooit de Prime E+ 1 hoge ogen.

Giant heeft jaren geleden een eigen elektrisch systeem ontwikkeld, in samenwerking met Panasonic en Yamaha. Deze middenmotor (SyncDrive Life) en accu (EnergyPak) springen er in de Consumentenbond-test in positieve zin uit. Van alle modellen met een middenmotor die onder de loep zijn genomen, is Giant de enige die een 10 scoort op het punt actieradius. Giant biedt fietsers met haar accu één van de grootste actieradius onder de hoogste ondersteuning. Niet alleen met de Prime E+ 1, maar ook met de Prime E+ 2. De SyncDrive Life-middenmotor levert volgens de Consumentenbond veel ondersteuning, ongeacht de omstandigheden. Bij het heuvelop rijden, wegrijden en versnellen doet het systeem steeds zijn werk. Als rapportcijfer kennen de testers van de Consumentenbond een 9,5 toe aan de kwaliteit van ondersteuning.

Positieve reacties op dagrijverlichting (9,1)
Naast het functioneren van het elektrische systeem krijgt ook de LED-dagrijverlichting, geïntegreerd in het frame, de nodige positieve reacties (9,1). De verlichting op deze fiets zit tevens in het spatbord, in combinatie met een lichtsensor. Het voordeel daarvan is dat de verlichting automatisch aangaat zodra het bijvoorbeeld schemert of e-bikers door donker, bosrijk gebied rijden. Dat vergroot de zichtbaarheid en dus de veiligheid.