Strade Bianche van de Achterhoek

30 september 2018 - editie 2!

De eerste Strade Bianche in de Achterhoek was een groot succes.

Al voor de start waren alle 500 aanmeldingen binnen. Op Facebook werden zelfs startbewijzen gevraagd door mensen die niet op tijd een startbewijs hadden kunnen bemachtigen. Dat het een mooie dag zal worden, was dus al voor de tijd duidelijk.

Zaterdag was er flink veel regen gevallen dus de onverharde paden waren behoorlijk modderig. Het mooiste was dat het zondag wel mooi weer was dus onder het genot van een heerlijk herfstzonnetje kon de crosser tijdens deze rit uitvoerig getest worden.

De aanmeldingen waren binnen en er gingen gelukkig ook meer dan 500 mensen van start. Het weer was super, er was leuke en interessante aankleding, waaronder Goossens met een stand en Kanjers voor Kanjers met een leuke jeugd clinic, bij de start- en finish en voor alle deelnemers was er voldoende te eten, te drinken en een leuke goodiebag.

Kanjers voor Kanjers
Er zat ook een goed doel aan de tocht gekoppeld. De gehele opbrengst ging namelijk naar Kanjers voor Kanjers. De reden hiervoor is dat renner Gijs Verdick, vorig jaar plotseling overleden na een hartaanval, ook Achterhoeker was en onder andere voor het Kanjer voor Kanjers team heeft gekoerst. De tocht werd georganiseerd door LWC de Paaschberg Lochem, waar Gijs ook lid van was. Na deze succesvolle 1e editie kunnen we alleen maar hopen op een jaarlijks terugkerend evenement. Het NTFU-keurmerk is in ieder geval binnen.

Tijdens de Strade Bianche Achterhoek staan wij met een stand namens Goossens. Ridley had speciaal voor deze dag 4 gloednieuwe X-trail crossers als testfietsen, geschikt voor dit parcours, beschikbaar gesteld.

©Bruno Bobbink – Een mooie video impressie van de tocht.