Strade Bianche van de Achterhoek

30 september 2018 - editie 2!

Vanaf 1 april kunt u zich weer inschrijven voor de editie 2019.

Een greep uit vele reacties van deelnemers eerste editie 2017
achtergelaten op de website van fietssport (NTFU)

‘Geweldig, supergave tocht. Had alles om hem onvergetelijk te maken’ (Pieter)
‘Naar dat dit de eerste editie was krijgen ze van mij alle lof!’ (Willem)
‘Een zeer mooie tocht die heel goed doordacht georganiseerd is’ (Caspar)
‘Geweldige belevenis. Mix weg en onverhard langs prachtige locaties. Heel goed verzorgd!’ (Chris)

De tweede editie in 2018 was ook weer geweldig! Op naar 2019
Alle routes voeren over een combinatie van verhard en onverhard parkoers. Je rijdt over de typisch achterhoekse landgoederen, weilanden, bospercelen. Van alles komt er onder je wielen door: karrensporen, klinkerweggetjes, zandpaden, strak asfalt en natuurlijk over onvervalste gravelwegen. Ook dit jaar was het extra goed geregeld* op het vertrek en aankomstterrein en maken we er net als bij de eerste editie een gezellige boel van.

©De MediaKeijzer, met bronmateriaal van Pixellent en Bruno -fietsbenen- Bobbink

De eerste twee edities van de Strade Bianche in de Achterhoek waren een groot succes.

Vorig jaar waren voor de start alle 500 aanmeldingen voor de Strade Bianche al binnen. Op Facebook werden zelfs startbewijzen gevraagd door mensen die niet op tijd een startbewijs hadden kunnen bemachtigen. Dat het een mooie dag zal worden, was dus al voor de tijd duidelijk. Lees hier een mooi artikel van Omroep Gelderland over de 2e editie!

Kanjers voor Kanjers
Er zit ook een goed doel aan de tocht gekoppeld. De gehele opbrengst gaat namelijk naar Kanjers voor Kanjers. De reden hiervoor is dat renner Gijs Verdick, 2 jaar geleden plotseling overleed na een hartaanval, ook Achterhoeker was en onder andere voor het Kanjer voor Kanjers team heeft gekoerst. De tocht wordt georganiseerd door LWC de Paaschberg Lochem, waar Gijs ook lid van was. Na een succesvolle 1e editie kunnen we alleen maar hopen op een jaarlijks terugkerend evenement. Het NTFU-keurmerk is in ieder geval binnen.