Fiets van de maand

Trek Domane SLR

Domane SLR wint Bike Valley Innovation Award 2017 tijdens Velofollies

Deze maand is de Trek Domane SLR onze fiets van de maand. de Trek Domane SLR is een geheel nieuwe serie van Trek én op de Velofollies uitgeroepen tot winnaar van de Bike Valley Innovation Award 2017. De Domane SLR kreeg de meeste stemmen van de vakjury. De jury prees de innovatie en doorontwikkeling van de IsoSpeed technologie, deze is nu verstelbaar en biedt hierdoor extra comfortabele rijeigenschappen van een hoger niveau. “Niet elke rijder kan de hoge standaard van stijfheid van een racefiets waarderen. Het verstelbaar maken van de zitbuis is daarom een vooruitstrevende ontwikkeling” aldus de jury.

Fabian Cancellara, zelf bezoeker van de Velofollies, was zeer blij met de toekenning van de award. Vanaf het eerste moment is hij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Domane, een fiets die hem naar meerdere overwinningen heeft geleid.

Van origine is de Domane een endurance racefiets van Trek die al in 2012 is uitgebracht. Sindsdien heeft Trek onderzoek gedaan naar wat er verbeterd kan worden aan de unieke eigenschap van de Domane, namelijk de IsoSpeed decoupler. De nieuwe Domane heeft een doorontwikkelde verstelbare IsoSpeed decoupler en biedt daarom de ideale afstelling voor elk type fietser. De overige twee baanbrekende technologieën vinden we terug aan de voorzijde. Een IsoSpeed decoupler in het balhoofd van de fiets en een IsoCore racestuur.

Het resultaat van deze verbazingwekkende drievoudige technologie is dat de energie van trillingen beter wordt geabsorbeerd dan bij alle andere racefietsen. In de laagste stand, van de verstelbare IsoSpeed decoupler, wordt 14% meer verticale doorbuiging gerealiseerd aan de achterzijde van het frame, 10% extra doorbuiging aan de voorzijde en 20% minder trillingen ten opzichte van een standaard carbon stuur. Samen bieden deze technologieën een rijkwaliteit die tot nu toe alleen een onrealistische droom leek voor de beste renners ter wereld.