E-bike informatie

Met de jaren stijgt de elektrische fiets in populariteit. De voordelen van een e-bike zijn aanzienlijk, dus dat is zo gek nog niet. De e-bike is interessant voor de recreatieve fietser, geschikt voor ouderen en ideaal voor het woon-, werk- en schoolverkeer. Het leukste aan de elektrische fiets is dat je nog steeds moet fietsen, zo blijf je in beweging maar wordt de inspanning iets minder.
Omdat de populariteit zo stijgt, wordt het aanbod ook steeds groter. Behalve de merken variëren ook alle fietsen van motor, accucapaciteit, het aantal versnellingen, de kleur en nog veel meer. De keuze is reuze, dus voor ieder wat wils. Maar hoe vind je nou de geschikte fiets? Daar helpen wij u graag mee! Ons personeel is gespecialiseerd in de elektrische fiets. Zowel de verkopers als de monteurs blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen om u zo aan de meest geschikte fiets te helpen en deze ook kunnen onderhouden. In dit item bieden wij enkele tips, tricks en weetjes wat betreft e-bikes!

Welke motor kies je?

VOORWIELMOTOR

Een voorwielmotor is erg stil in gebruik, maar heeft minder ondersteunings- kracht. Als de motor in het voorwiel zit, voelt het tijdens het fietsen alsof u door het voorwiel wordt voortgetrokken. Vaak is het zo dat wanneer de motor in het voorwiel zit, de accu op de bagagedrager is geplaatst. Dit zorgt voor een mooie balans.

MIDDENMOTOR

Bij een middenmotor ligt het zwaartepunt van de fiets in het midden, waardoor de fiets erg stabiel is. Deze motor drijft niet het wiel, maar de pedalen aan. De naaf, ketting en de tandwielen slijten iets sneller doordat de ketting rechtstreeks wordt aangedreven. Een middenmotor geeft iets meer geluid door de tandwielen in de motor.

ACHTERWIELMOTOR

Net als bij een gewone fiets, wordt bij een e-bike met achterwielmotor de fiets aangedreven door het achterwiel. Dit geeft dus de meest natuurlijke rij- beleving. Fietsen met de motor in het achterwiel hebben allemaal een derailleurversnelling. Dit maakt de fiets wat lichter en is ideaal voor langere fietstochten. De open kettingkast vergt wel wat meer onderhoud.